3 ting, der optimerer arbejdspladsen

Når man er chef, vil man gerne have, at ens medarbejdere har de bedst mulige arbejdsvilkår. Det kan også gavne chefen i sidste ende, da bedre arbejdsvilkår kan give bedre resultater. Læs med her, hvor der kommer 3 tiltag, som forbedrer arbejdsvilkårene – en madordning, tidsregistrering og bevægelse.

En god madordning

Man kan ikke fungere ordentligt, hvis man ikke har mad i maven. Er dine ansatte gode nok til at medbringe sunde madpakker, der gavner deres arbejdsindsats?

Du kan hjælpe dem på vej ved at fremsætte en madordning – det gavner jo også cheferne! Der er mange firmaer, der netop tilbyder madordninger til arbejdspladser, så det er bare med at lede! Sørg desuden altid for, at dine ansatte har adgang til vand – det kan være en god idé med at have vandflasker på køl. Det gør altid, at folk har lidt nemmere ved at komme til at drikke vand – og det er vigtigt. Ligeledes kan det være en rigtig fin idé at have en frugtordning, så du ved, dine ansatte har muligheden for lige at snuppe en banan, hvis de er ved at gå helt sukkerkolde.

Effektiv tidsregistrering

Hvis en arbejdsplads skal fungere nogenlunde gnidningsfrit, så er det vigtigt, at der er styr på logistikken! Det kan være svært at få overblikket over ekstra arbejde, og det kan være svært altid at holde styr på, hvem der har arbejdet hvornår.

Førhen registrerede man det med gammeldags timesedler, men i dag er vi nået hen til en mere digitaliseret registrering. Det gode ved digital tidsregistrering er, at man ikke skal holde styr på en masse sedler, hvor noget også har mulighed for at gå tabt – det sker ikke, hvis man gør det digitalt.

Der er mange løsninger på nettet, der kan hjælpe med at give chefen en exact tidsregistrering. Det kan både være i forhold til komme/gå-registrering, eller det kan være i forhold til at have en ugeseddel over de ansattes arbejdsfordeling.

Det gør det mindre kompliceret, når det hele er samlet på en platform, og det giver dig, chefen, det bedste overblik over dine ansattes arbejdstid.

Aktivitet og motion

Man arbejder bedre, hvis man også får bevæget sig lidt engang imellem. Det er svært at indtvinge en form for motion i pauserne, men du kan måske skubbe dine ansatte lidt i den retning. Der er flere arbejdspladser, der har oplevet fordelen ved at have et bordtennisbord.

Når først det står der, så skal der nok også være nogle, der bruger det. Det gode ved bordtennis er også, at man ikke behøves at være dygtig til det, før man kan deltage. Derudover er det smarte også, at alle medarbejdere kan være med på samme tid – så skal I bare spille ”rundt om bordet”.

Der er derudover lavet flere undersøgelser med netop bordtennis, der peger på, at det kan hjælpe mod demens og på Parkinson. Det er der forhåbentlig ikke nogen af jer, der døjer med nu, men det skulle også generelt hjælpe med at holde hjernen frisk – og det er I nok interesserede i!

Back To Top