Sne og sol – på skiferie i Italien

Hvad er det første, der popper op i hovedet, når man tænker på skiferie Italien? En perfekt kombination af sne og sol i det idylliske og solrige italienske snelandskab. Italien er kendt for at have pister – og ikke kun pasta – i verdensklasse. I det sydeuropæiske land er man stolt over at kunne kalde sig et luksuriøst sted for skiferie, og derfor er der også hvert år mange danskere, der valfarter til et af de dejlige bjerglandskaber, hvor sneen så smukt oplyses af den skarpe sol fra en skyfri himmel. Her kan man for alvor opleve freden og nyde naturen i fulde drag. Og dét, hvad enten man vælger at rejse sammen med venner og familie, som så mange gør, eller hvis man vælger at tage på skiferie til Italien alene.

De fleste mennesker vil som regel vælge at tage på skiferie sammen med enten familie eller venner. Men det kan altså også sagtens være, at man ønsker at tage turen til Italien alene. Det er så sandelig skønt at dele den uforglemmelige oplevelse sammen med familie eller venner. Man kan grine sammen, når alt er fryd og gammen, når solen står højt og skiturene går som en leg. Og man kan ”græde” i kor, hvis et bestemt trick driller, eller nogen har været så uheldige, at de er faldet og blevet lidt forskrækkede – for det kan jo ske, når man står på ski. Men vælger man alligevel at tage på skiferie alene, er der jo en masse andre mennesker, man kan falde i snak med. Og man kan også nyde stilheden og fryden ved at være på egen hånd i et vidunderligt scenarium, hvis det er det, man ønsker.

En helt uforglemmelig oplevelse

At stå på ski i det italienske bjerglandskab er en uforglemmelig og helt unik oplevelse, som man ikke burde snyde sig selv for. Har man ikke selv skiudstyr, skal man ikke bekymre sig det mindste. Der er selvfølgelig rig mulighed for at leje udstyr på selve skistedet – også til familiens mindste medlemmer, hvis de har været så heldige at komme med på turen. Nyd den episke tur på vej op af bjerget fra den sikre placering i en lift, og oplev spændingen ved at komme højere og højere op. Italiens skiområder er kendt for at have mange solrige timer året rundt, og i et sådant vejr tager et skilandskab sig jo bedst ud. Synet af den kridhvide sne, der oplyses fra en skifri himmel, forkæler den visuelle sans på store og små. Følelsen af nyfalden sne, der knaser under de tykke støvler er følelsen af velvære. Og det friske pust fra den skarpe bjergluft giver ny energi.

Italiensk mad i bjerghøjde

4Man tager selvfølgelig på skiferie til Italien, fordi man elsker at stå på ski. Men skiferie Italien giver dig også rig mulighed for at lave mere end ”bare” at stå på ski. Italien er jo verdenskendt for sin unikke gastronomi, og den kan man naturligvis også nyde godt af, selvom man befinder sig i bjerghøjde. Hvad enten livretten er lasagne, spaghetti carbonara eller pizza, så findes disse italienske delikatesser selvfølgelig også på skisportssteder. Tit er især børn jo glade for det italienske køkken, så hvad bedre kan man gøre end at forkæle dem med deres italienske livret efter en lang dag på ski. Med en skiferie til Italien er man sikker på, at alle de rejsende – næsten uanset alder og interesse – får mest muligt ud af turen. Følg linket, og læs mere om, hvad dig og din familie eller venner kan få ud af en skiferie til Italien.

Back To Top