Domænenavne – hvordan vælger jeg det rette?

Start med at beslutte dig for endelsen

En af de første ting der kan være klogt at gøre, når man skal have fundet sig et godt domænenavn er først at finde frem til, hvad endelsen skal være. Nogle gange vil det være godt, at man vælger sig en international endelse, men det er dog slet ikke altid sådan. Det kan også sagtens være det bedste, at man bare vælger sig en løsning, hvor man får et helt klassisk og dansk domænenavn, som ender på DK til sidst. Der findes rigtig mange hjemmesider på verdensplan, og de har alle sammen domænenavne i mange forskellige udgaver.

 

Folk der arbejder med IT ved naturligvis godt, at der vil være en de navne på domæner, som efterhånden er optaget, og derfor vil det for nogle folk derfor blive nødvendigt, at man er en smule kreativ i forhold til det at finde på navne. Nogle folk vil have nemt nok ved at finde sig et passende domænenavn, men det er dog ikke alle. At finde et godt domænenavn er for mange ikke en særlig svær opgave, men for andre kan det godt være vanskeligt.

 

Dog er endelsen et godt sted at starte, så derfor bør du spørge dig selv omkring, hvilken ambitioner, som du har omkring din side. Hvis den i første omkring blot har til formål at henvende sig til danske brugere, så er det klart langt det mest oplagte, at man vælger sig et DK-domæne.

 

Visse folk der ønsker at henvende sig udelukkende til danskere vælger dog også at anvende andre typer af endelser. Det kunne eksempelvis være ”.nu”, som er ganske godt at anvende eksempelvis til kampagner eller lignende, hvis man ønsker at komme ud med et budskab. Er ens ambitioner derimod internationale, så kunne det muligvis være det bedste at vælge sig et af slagsen, som har internationalt look. Dette kunne blandt andet være det mest brugte ”com-domæne”.

Find på navnet ud fra sidens indhold

Når du er nået dertil, hvor du først har fået besluttet dig omkring valg af endelse, så er det, at du bagefter kan begynde at tænke på, hvad det helt konkret er, at din side bør hedde. Dette er for mange folk en af de absolut sværeste processer, da det kan være en stor og ikke mindst meget svær beslutning.

 

En god ting er klart at spørge andre ting råds og høre dem, om de eventuelt skulle sidde inde med nogle gode idéer til, hvad du kan kalde din side.

Back To Top